Psychodynamische therapie Zwolle

Psychodynamische therapie Zwolle

Psychodynamische therapie

Ervaar je de laatste tijd bepaalde psychische klachten die je niet helemaal kunt plaatsen? Wil je graag weten wat deze klachten precies betekenen? Dan is het verstandig om dit met behulp van een therapeut te onderzoeken. Hij of zij kan je ondersteunen, informeren, adviseren en begeleiden tijdens je proces. Wanneer je graag meer inzicht in jezelf wilt krijgen en bepaalde gevoelens uit je verleden wilt verwerken, kan psychodynamische therapie in Zwolle je hierbij helpen. Met behulp van deze therapievorm kun je je beter in jezelf verplaatsen en creëer je meer liefde en begrip voor jezelf. Hierdoor wordt je zowel fysiek als mentaal gezonder en sterker, en sta je weer vol energie in het leven.

Wat is psychodynamische therapie?

Psychodynamische therapie is een vorm van psychotherapie, bedoeld om meer inzicht in jezelf te krijgen. Deze vorm van therapie heeft als doel het zichtbaar maken van het onderbewuste, zodat jij meer inzicht krijgt in jouw psychische problemen en deze kunt leren verwerken. Met psychodynamische therapie in Zwolle worden jouw onderliggende gevoelens en gedachten aan het licht gebracht. Dit kunnen herinneringen uit je jeugd zijn, die je wellicht niet meer bewust voor de geest kunt halen, maar die wel degelijk invloed hebben op jouw huidige gedrag en gevoelens. Deze vorm van therapie is afgeleid van psychoanalyse, maar is minder intensief.

Hoe werkt psychodynamische therapie?

Hoe gaat psychodynamische therapie eigenlijk te werk? De nadruk ligt op je persoonlijke en interpersoonlijke belevingswereld. Tijdens de behandelingen wordt de achtergrond en de betekenis van je psychische problemen onderzocht. Deze psychische problemen belemmeren je in je dagelijks functioneren en je relaties met vrienden, familie en collega’s. Om oude patronen te doorbreken, is het van belang om je levensgeschiedenis te onderzoeken. De achterliggende oorzaak van je klachten wordt hierbij onder de loep genomen. Hierbij worden diverse behandeltechnieken toegepast zoals cognitieve gedragstherapie, EMDR traumatherapie, RET en hypno- en regressietherapie.

Voor wie is psychodynamische therapie geschikt?

Is psychodynamische therapie geschikt voor jou? Dit is geheel afhankelijk van de precieze klachten die je hebt. Deze vorm van therapie kan voor de behandeling van verschillende psychische problemen geschikt zijn. Zo kan het effectief zijn wanneer je last hebt van een persoonlijkheidsstoornis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een obsessieve compulsieve stoornis. Ook wordt psychodynamische therapie toegepast bij depressies of angststoornissen. Het is echter voor sommige problemen niet de eerste keuze. Wanneer je last hebt van ernstige stoornissen, wordt de voorkeur aan andere behandelingen gegeven. Psychodynamische therapie kan dan als vervolgbehandeling worden ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *