Alles wat je moet weten over een aannemer

Alles wat je moet weten over een aannemer

Als je bezig bent met een groot bouwproject dan heb je al vele stappen gemaakt voor je een aannemer Katwijk inschakelt. Om te beginnen heb je aan de tafel gezeten met een architect, deze heeft bouwtekeningen gemaakt en deze zijn ingeleverd. De vergunningen zijn inmiddels binnen en het wordt tijd om een aannemer te zoeken. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over een aannemer.

Wat is een aannemer nou eigenlijk?

Een aannemer analyseert en realiseert de tekeningen van de architect. Daarnaast coördineert hij het gehele project van het begin tot het einde. Hierbij zorgt hij dat elk onderdeel op het juiste moment wordt uitgevoerd. De aannemer werkt direct met onderaannemers en vakmensen zoals dakdekkers, loodgieters, elektriciens en metselaars. De aannemer staat in direct contact met jouw en de derde partijen, voor beide is hij het aanspreekpunt. Hij neemt vele taken voor zijn rekening en deze verschillende per onderdeel tot de oplevering geschiedt.

Wat voor werkzaamheden voert een aannemer uit

De aannemer neemt de verantwoordelijk voor het voorbereidende werk, het werk tijdens de bouw en het werk nadat het bouwwerk klaar is. Voorbereidend werk houdt in dat hij de analyse van het project op zich neemt, de offerte maakt en het personeel inplant. De bouwtekeningen van de architect worden geanalyseerd en deze worden besproken met de architect. Hiermee krijgt hij een goed beeld van het personeel, materiaal en de machines die nodig zijn. Daarna stelt hij een offerte op waarin precies beschreven staat wat de kosten zijn voor de verschillende onderdelen. De offerte heeft een vaste prijs, een richtprijs of een prijs per uur. Als de offerte goedgekeurd wordt door jouw dan zal het personeel ingepland worden en eventuele aanvullende vergunningen aangevraagd worden. Tijdens het bouwen zorgt de aannemer voor de coördinatie, is het aanspreekpunt voor jouw en de vakmensen en is hij verantwoordelijk voor het verloop van het project. Hij zorgt dat iedereen op de juiste locatie op het juiste moment aanwezig is. Als er problemen ontstaan dan is hij het aanspreekpunt en zal hij deze proberen op te lossen. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor dat alles goed verloopt, binnen de aangegeven tijd en volgens het opgestelde budget. De aannemer zorgt dat je de vorderingen kan zien op de locatie en je regelmatig inlichten over het verloop. Als het bouwproject klaar is dan zorgt de aannemer voor een laatste controle, doet de overdracht en zorgt voor facturatie. Tijdens de laatste controle wordt gekeken of alles goed is afgerond, eventuele fouten kunnen nu nog gecorrigeerd worden. Hierna vindt de overdracht plaats. Als je alles accepteert dan ben jezelf verantwoordelijk voor je bouwwerk en is de aannemer klaar met zijn werk. Hierna stuurt hij je de factuur op en kan je deze betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *