Begeleiding bij echtscheiding

Begeleiding bij echtscheiding

Mediator echtscheiding Amsterdam

Op het moment dat je elkaar het ‘ja-woord’ geeft, kun je je niet voorstellen dat je op een dag de beslissing neemt om te gaan scheiden. Toch is dit een situatie die zich in veel huwelijken voordoet. Dat heeft veel verschillende redenen en brengt heel wat emoties met zich mee. Daarom kun je je tijdens dit proces laten begeleiden door iemand die je kan helpen om samen de juiste beslissingen te nemen zoals een mediator scheiding Amsterdam.  Want scheiden dat doe je niet zomaar even, daar komt het een en ander bij kijken.

 

Wat doet een mediator?

Een mediator is een onafhankelijke, onpartijdige persoon die helpt bij het oplossen van conflicten door het begeleiden van de gesprekken tussen de twee partijen. Samen met de twee partijen, of het nu gaat om een echtscheiding of een burenruzie,  gaat de mediator op zoek naar een oplossing voor de onenigheid. Hierbij is het wel belangrijk dat beide personen willen meewerken aan het zoeken naar die oplossing. Door eigen inzet van de partners, buren of familieleden die een conflict hebben, wordt er gewerkt om tot een goed eindresultaat te komen!

 

Waarom kiezen voor een mediator?

Van de persoon van wie je gaat scheiden heb je ooit heel veel gehouden. Daarom is het fijn als je op een goede manier door de echtscheiding heen kunt gaan en daarna op vertrouwelijke voet verder kunt. Zeker als er ook kinderen bij betrokken zijn. Een mediator helpt om de communicatie op een goede manier te laten verlopen en geeft advies hoe je dat na de echtscheiding kunt blijven doen. Dankzij een mediator is de kans minder groot dat de situatie uit de hand loopt en dat je elkaar verkeerd begrijpt. Je hebt bovendien allebei evenveel inspraak op zoek naar oplossingen die beter zullen zijn dan de oplossingen die je bij de rechter zult krijgen. Je gaat samen met de mediator op zoek naar oplossingen waar je je allebei in kunt vinden. Een mediator is neutraal waardoor je echtscheiding op een eerlijke manier zal verlopen. Hij of zij zal erop letten dat je niets over het hoofd ziet en advies geven over de mogelijkheden die er zijn. Kies bij een echtscheiding wel een mediator die daarin gespecialiseerd is!

 

Kinderen betrekken bij een echtscheiding

Alle afspraken rond de scheiding moeten opgesteld worden in een overeenkomst en een onderdeel daarvan is het opstellen van een ouderschapsplan waarbij de mediator kan helpen. Dit ouderschapsplan toont hoe de kinderen betrokken werden bij de gemaakte afspraken. Natuurlijk hangt de mate van betrokkenheid van de kinderen af van hun leeftijd. Tijdens de bemiddeling zal er geluisterd worden naar de wensen die je kind heeft en de gevoelens die bij hem of haar leven. Zo kan het de scheiding beter verwerken, doordat hij of zij zich kan uiten en er naar hem of haar geluisterd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *