Pokémon kaarten

Pokémon kaarten

630 spel en meer

 

Pokémon is een animatieserie die sinds 1995 wereldwijde bekendheid heeft opgebouwd. De serie over de enthousiaste Ash Ketchum die in zijn avonturen verschillende fictieve wezens probeert te vangen en er mee gevechten probeert te winnen tegen andere ‘Pokémon trainers’ wordt bekeken door zowel jong als oud. Het is niet voor niets dat deze serie al bijna dertig jaar op de buis verschijnt en al die tijd immens populair is gebleven. Zelf een Pokémon trainer zijn kon je ervaren als spel op de Gameboy van Nintendo en als kaartspel. Pokémon kaarten kopen online helpt je bij het uitbouwen van een goed deck om het kaartspel te kunnen spelen.

 

Wat is Pokémon?

 

Zoals hierboven al kort staat beschreven is Pokémon een animatie serie uit Japan. De franchise is op sommige plekken ook bekend onder de naam; Pocket Monsters. De serie speelt zich af in een fictieve wereld waarin vaak op dieren lijkende wezens wonen. Deze wezens kun je vangen en trainen om er vervolgens wedstrijden of competities mee te winnen. Door de serie heen volg je een jongen genaamd Ash Ketchum, die op tienjarige leeftijd de wijde wereld in trekt om de grootste Pokémon meester ooit te worden. Bij vertrek ontvangt hij van Professor Oak zijn eerste Pokémon – ook wel een starter Pokémon genoemd – de gele elektrische muis; Pikachu. In ieder seizoen van de populaire serie ontmoet Ash nieuwe vrienden en nieuwe Pokémons.

 

Het kaartspel

 

Deze serie is in al zijn jaren uitgegroeid tot een van de meest bekeken animatie series voor jong en oud. Een wereld waarin je oog in oog komt te staan met krachtige wezens is iets waar veel mensen van dromen. Door de spellen die ooit zijn begonnen op de Gameboy kreeg je een ingang naar deze wereld. Daarnaast is het kaartspel een manier om met andere liefhebbers te spelen. Door kaarten te verzamelen bouw je een krachtig deck zoals je dat zou doen in de fictieve wereld. Verzamel sterke Pokémons en speel op tactische wijze tegen je tegenstander. Pokémon kaarten koop je online of in vele speelgoed of game winkels. Naast het Pokémon kaartspel kun je ook andere kaartspellen spelen zoals die van de gelijknamige Yu-Gi-Oh! Serie.

 

Andere merchandise

 

Pokémon lijkt een tijdloos fenomeen te zijn geworden. De serie groeit nog altijd met inmiddels twintig seizoenen. Er zijn dus al meer dan duizend afleveringen. Naast de kaarten zijn er knuffels, petten, miniaturen, bordspellen en vele andere merchandise te krijgen. Alles om deze wereld zo echt mogelijk te doen aanvoelen. Het lijkt erop dat de wereld van Pokémon nog lang niet uitgebouwd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *