Gezonde voeding

Gezonde voeding

Gezonde voeding

 

Naast ademhaling, slaap en voortplanting, is voeding een basisfunctie die ons in staat stelt om goed te kunnen functioneren. Daarom is gezonde voeding ook zo ontzettend belangrijk, maar vaak weten we niet goed waar te beginnen als we gezond willen gaan leven. Met voedingstherapie leer je wat gezonde voeding is en welke voeding goed is voor jouw lichaam, want niet iedereen kan alles zomaar eten. Wat voor de één geen probleem is, kan voor de ander grote lichamelijke en emotionele gevolgen hebben

 

Waarom is gezonde voeding belangrijk

Gezonde voeding is ontzettend belangrijk, omdat het ons lichaam helpt met groeien en beschermt tegen ziektes. Bovendien helpt gezonde voeding ons lichaam een gezond gewicht te behouden en geeft het ons energie om onze dagelijkse taken aan te pakken. Voedingstherapie helpt je om betere en voor jouw lichaam de juiste keuzes te maken. Voedingstherapie versterkt het bewustzijn en is een stimulans voor jou om je eigen bijdrage te leven aan een gezonde voedingsstijl.

 

Energie en gezondheid

Net zoals een auto brandstof nodig heeft zo heeft ook ons lichaam brandstof nodig die het haalt uit voeding. Doordat we vaak ongezond eten en drinken, krijgen we de verkeerde of te weinig brandstof binnen waardoor we ziek worden. Met voedingstherapie leer je welke voeding belangrijk is, een genezende werking hebben op het lichaam en je de nodige energie geven. Met brandstoffen voor ons lichaam bedoelen we bijvoorbeeld:

 

Mineralen

Ons lichaam maakt zelf geen mineralen aan. Mineralen komen voor in de natuur en worden opgenomen door planten en dieren waardoor het in onze voeding terechtkomt.

 

Vitamines

Vitamines zijn net als mineralen belangrijk voor jou om te kunnen functioneren en ze hebben invloed op je energieniveau. Als je regelmatig vermoeid bent, kan een tekort aan vitaminen daar de oorzaak van zijn.

 

Vezels

Ook vezels zijn erg belangrijk voor je gezondheid, omdat ze bijdragen tot een goede werking van je spijsvertering en onder andere het risico op hart- en vaatziekten of darmkanker verminderen.

 

Invloed op je gemoed

Gezond eten en drinken heeft invloed op hoe je je voelt en op je stemming. Door gezond te eten en op die manier voldoende van de bovenstaande voedingsstoffen binnenkrijgt, blijf je langer verzadigd, waardoor je minder eet met het positieve gevolg dat je afvalt. Dit zorgt ervoor dat je je beter in je vel voelt en veel vrolijker bent dan anders. Daarnaast bevat fruit bijvoorbeeld heel veel antioxidanten die je huid beschermen en er samen met Omega 3 voor zorgen dat je niet zo snel veroudert. Gezond eten is bovendien een goede remedie tegen stress.

Gezond op het werk

Werkgevers krijgen de laatste jaren steeds meer te maken met langdurig ziekteverzuim onder hun medewerkers. Dit kan onder andere te maken hebben met een verkeerde voedingsstijl. Als werkgever kun je gecoacht worden in ziekteverzuimbegeleiding, voedingstherapie of budgetbeheersing, om te leren hoe je een gezonde werkomgeving kunt creëren. Maar ook voor werknemers waarvan jij als werkgever weet dat de kans op langdurig ziekteverzuim groot is, kan therapie als verzuimpreventie worden ingezet. Het is tenslotte beter voorkomen dan genezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *