Wanneer kies je voor lakverzegeling

Wanneer kies je voor lakverzegeling

Lakverzegeling

Op het moment dat je gek bent op je auto en dit meer voor je is dan alleen een vervoersmiddel dan is lakverzegeling Breda een goede keuze. Met lakverzegeling ben je zuinig op je lak en ziet deze er een stuk beter uit op de lange termijn.

Wat is lakverzegeling

Lakverzegeling is een behandeling waarmee je je autolak voor een langere tijd beschermt tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast krijg je lak een mooie glans. Vuil hecht zich minder snel aan de lak, je krijgt minder snel krassen in je lak door bijvoorbeeld het wassen van je auto en het biedt een UV bescherming. Door de UV bescherming wordt je lak minder snel dof. Daarnaast biedt het nog bescherming tegen weersinvloeden zoals strooizout, zure regen en zon. Ook biedt het extra bescherming tegen vogelpoep en boomsappen. Waar je een auto na 3 maanden opnieuw moet waxen blijft lakverzegeling goed voor anderhalf tot twee jaar. Het is een dure investering tussen de 600 en 1200 euro, maar zeker de moeite waard als je je auto in topconditie wilt houden. Voor nieuwe auto’s is er een garantie die kan oplopen tot vijf jaar. Als je regelmatig de wasstraat bezoekt dan is een lakverzegeling al vaak de moeite waard, aangezien deze bezoekjes opgeteld ook niet de goedkoopste zijn.

Het verschil tussen waxen en lakverzegeling

Bij lakverzegeling wordt een acryllaag met een machine in je lak gemasseerd. Hij ligt niet op de oppervlakte zoals met een wax. Binnen enkele wasbeurten, maar maximaal na drie maanden is een waxlaag verdwenen. Daarnaast biedt een wax ook minder bescherming tegen vuil, krassen en UV bescherming. Met lakverzegeling krijgt je auto een diepe glans zoals je nieuwe auto’s in de showroom ziet staan. Als je langere tijd gebruik wilt maken van je lakverzegeling kan je voor een extra laag kiezen voor je coating. Als je niet alleen de lak belangrijk vindt dan kan je ook denken aan een coating voor je velgen, ramen, remklauwen, leder, plastic oppervlaktes en textiel. Kortom als je auto je favoriete hobby is of je wilt hem niet beschadigen op enige manier dan zijn er vele opties om de buitenkant in topconditie te houden. De Technische Universiteit van Eindhoven zijn bezig om een nano coating te onderzoeken. Hiermee zou je in principe je auto niet meer te hoeven wassen, omdat een regenbui deze al compleet schoonspoelt. Laten we hopen dat dit snel in de praktijk beschikbaar komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *