Doosjes maken

Doosjes maken

Doosjes maken

Doosjes zijn er in allerlei vormen en maten. zo zijn er bijvoorbeeld kleine doosjes, waar je ringetjes in bewaard, maar ook grotere, waarin je je post kunt versturen. Doosjes kun je zo kopen in de winkel, je kunt ze zelf in elkaar vouwen, maar je kunt ook doosjes laten maken. Er zijn een heleboel bedrijven waar je dit kunt laten doen. Ook is op internet hier veel over te vinden. Op die manier kun je dus gemakkelijk doosjes maken. 

 

Bedrukte doosjes

De meeste bedrukte doosjes worden in een paar stappen gefabriceerd. Zo moet je eerst de juiste maat van het doosje bepalen en moet er worden vastgesteld wat voor soort doosje je gaat maken. Daarna wordt er een ontwerp van de lay-out van het doosje gemaakt. Belangrijk is hierbij dat het past bij het soort doosje dat je wil maken. Daarna wordt het doosje daadwerkelijk gemaakt en komt er een opdruk op het karton of papier waar het doosje van gemaakt wordt. Daarna wordt het doosje door een machine uitgeknipt en wordt het in elkaar gelijmd of gevouwen.

 

Stansen

Stansen is een belangrijk onderdeel bij het maken van doosjes. Hiermee wordt je doosje op maat gesneden en komen er vouwlijnen in die later belangrijk zijn voor het juist in elkaar vouwen. Bij het maken van de vouwlijnen wordt gebruik gemaakt van een speciaal mes, die niet door het papier heen snijdt. Stansen betekent eigenlijk dat je materiaal ergens uit slaat, in dit geval het materiaal wat je niet gebruikt voor je doosje. Het tegenovergestelde van stansen is ponsen, waarbij je overblijft met het gedeelte dat je weghaalt.

 

Technieken

Er zijn een heleboel technieken als het gaat om doosjes maken. Zo kun je het helemaal zelf doen en gaan voor een simpel doosje die je uit een papiertje knipt en vouwt, dit wordt ook wel de origami-techniek genoemd. Je kunt het natuurlijk ook iets specialer aanpakken, door bijvoorbeeld te kiezen voor een doosje met een bijzondere deksel. Dan kun je gebruik maken van de zogeheten vlindersluiting, waarbij de bovenkant van het doosje lijkt op twee vleugels van een vlinder. Er bestaan ook zogeheten driehoek technieken, waarbij je je doosje in een soort piramide vouwt. Dit is een leuk idee als bijvoorbeeld cadeauverpakking. Zo zijn er nog een heleboel meer technieken als het gaat om zelf doosjes maken. Er zijn op het internet talloze manieren te vinden om originele doosjes te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *