Ga voor compliance risk  

Ga voor compliance risk  

compliance risk

Compliance risk is een breed begrip wat betrekking heeft op meerdere vakgebieden. De strekking van het begrip is dat de wet- en regelgeving wordt nageleefd. Het naleven van de wet- en regelgeving is van groot belang om ernstige situatie te voorkomen. Het is belangrijk dat de WWFT wordt nageleefd. WWFT staat voor wet ter voorkoming van witwassen en het financieren van terrorisme. De WWFT heeft als doel om witwassen en terrorismefinanciering te bestrijden. Het is belangrijk dat je als onderneming of instelling de WWFT naleeft. Ga dus voor compliance risk.

Het belang van compliance risk

De afgelopen jaren is de controle op de naleving van de WWFT sterkt toegenomen. Wanneer een onderneming of instelling de WWFT niet correct naleeft, kan de overheid hier een forse boete tegenover stellen. Ondernemingen en instellingen die onder de WWFT vallen zijn bijvoorbeeld banken, beleggingsinstellingen, financiële dienstverleners etc. Wanneer je dus als onderneming of instelling de WWFT niet correct nastreeft kan dit ernstige financiële gevolgen hebben voor jouw onderneming of instelling. Ook kan de reputatie van jouw onderneming of instelling een negatieve wending krijgen. Als eigenaar van een onderneming of instelling wil je er natuurlijk graag alles aan doen om dit te voorkomen. Bij compliance risk is het van belang om de WWFT op een correcte manier na te leven. Wanneer je als onderneming of instelling het vermoeden hebt dat een zakenrelatie niet betrouwbaar is moet je hier melding van maken. Zelf kun je in de meeste gevallen al nagaan of een zakenrelatie een betrouwbare partner is. Dit kun je nakijken, door te kijken of een relatie een UBO verklaring heeft. UBO staat voor ultimate beneficial owner. Dit betekent uiteindelijke belanghebbende. Het is belangrijk om te controleren of de relatie waar jij zaken mee doet betrouwbaar is. Wanneer dit niet het geval is, kan dit negatieve gevolgen hebben voor jouw onderneming of instelling. Het is dus van groot belang dat je als onderneming of instelling streeft voor compliance risk. Wanneer blijkt dat de WWFT niet wordt nageleefd, kan dit niet alleen financiële gevolgen hebben, maar kan er ook een strafrechtelijke procedure worden opgestart. Als onderneming of onderneming wil je dit natuurlijk graag voorkomen.

Vermijdt risico’s en ga voor compliance risk

 

Het is belangrijk dat je als onderneming of instelling risico’s vermijdt. Wanneer je dit wel doet, kan dit grote negatieve gevolgen hebben. Het is belangrijk dat de regels die de WWFT heeft vastgesteld nageleefd worden. Wanneer je als financiële instelling bijvoorbeeld het vermoeden hebt dat er transacties worden gedaan waar je je bedenkingen bij hebt, moet je dit melden. Je kunt beter bij een vermoeden al een melding maken, dan wanneer je dit te laat doet en het ernstige gevolgen kan hebben voor jouw onderneming of instelling. Het is voor vrijwel iedere ondernemer belangrijk om betrouwbaar te kunnen ondernemen. Volg daarom de regels van de WWFT op, en ga voor compliance risk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *