Ken je de Japanse acupunctuur in Den Haag al?

Ken je de Japanse acupunctuur in Den Haag al?

Acupunctuur

Acupunctuur is een hele bijzondere, Oosterse geneeswijze. Het is bewezen effectief bij heel veel klachten, en dan bedoelen we zowel bij klachten met een duidelijke oorzaak als vage, chronische klachten. In veel gevallen de huisarts je niet helpen, en dan zou je eens een paar behandelingen acupunctuur kunnen proberen, en in het bijzonder de Japanse acupunctuur in Den Haag. Deze wordt gegeven door acupuncturist J.M. Bik-Nowee. Hij werkt niet met de standaard vorm, maar biedt heel specifiek de Japanse acupunctuur in Den Haag aan. Deze vorm is net iets anders dan de Chinese, en richt zich nog meer dan de oorspronkelijke vorm op de meridianen. De naam van het type acupunctuur die hij toepast is Toyohari. Hij werkt daarbij met nog wat dunnere naalden dan bij de oorspronkelijke Chinese acupunctuur en deze voel je absoluut niet in de huid. Je voelt enkel het effect van de naaldjes, wat natuurlijk doorwerkt in je hele lichaam.

Voor wie is de Japanse acupunctuur in Den Haag er?

Je kunt met een grote verscheidenheid aan klachten terecht bij de praktijk voor Japanse acupuntuur in Den Haag. Je kunt daarbij zowel denken aan acute klachten, zoals een verstuiking, als chronische klachten, zoals hoofdpijn, slecht slapen of pijn in de rug. Ook kan acupunctuur heel goed helpen bij huidklachten zoals psoriasis en acné. De reden daarvoor is dat je al met enkele behandelingen Japanse acupunctuur in Den Haag je lever weer volledig en naar behoren kunt laten functioneren. En als je lever zijn werk goed doet gaat je ontgifting beter, wat resulteert in een gavere huid met minder oneffenheden en ontstekingen.

De voorgeschiedenis van Japanse acupunctuur

Deze speciale vorm van acupunctuur die ze in Japan toepassen is ontwikkeld door een groep vooraanstaande, blinde acupuncturisten. Juist doordat ze blind zijn hebben ze en sterke sensitiviteit ontwikkeld en waren ze in staat een methode te ontwikkelen waarbij tijdens een behandeling acupunctuur de naaldjes niet diep in de huid te hoeven worden geprikt. Ze werken echter veel oppervlakkiger dan bij Chinese acupunctuur het geval is, en toch met dezelfde resultaten.

Hoe werkt Japanse acupunctuur precies?

Net als bij de Chinese variant is het doel van Japanse acupunctuur het in balans brengen van de meridianen die door je lichaam stromen. Als de energie namelijk vrijelijk door al je meridianen kan stromen is je lichaam in staat de balans te herstellen (en te behouden!). Wat je klacht ook is, acupunctuur zet dus in feite je lichaam tot herstel. Het zijn dus niet de naaldjes zelf die je van je klacht verhelpen, maar simpelweg het lichaam dat dat doet doordat het daartoe in staat is gesteld. Daarom helpt acupunctuur ook bij zoveel verschillende klachten. Je lichaam zit namelijk ontzettend ingenieus in elkaar en weet heel goed hoe het in balans kan blijven, maar het moet daartoe wel de kans krijgen. Met acupunctuur maak je dat mogelijk, en kun je zonder enige bijwerkingen herstellen van een breed scala aan klachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *