De nadruk ligt tegenwoordig op online beveiliging

De nadruk ligt tegenwoordig op online beveiliging

security

Waarbij we vroeger met name de deuren en ramen beveiligden, is tegenwoordig online beveiliging nog veel belangrijker geworden. Want mocht je computer of laptop fysiek gestolen worden, dan heeft een beetje slimmerik al zijn data veilig in de cloud. Maar mocht er ingebroken worden ín je computer, dan heb je ineens een veel groter probleem. En met de steeds geavanceerder wordende malware, computer virussen en fishing mails, is online beveiliging actueler dan ooit.

Hoe heb jij je online beveiliging geregeld?

Veel mensen zullen op deze vraag antwoorden dat ze een virusscanner hebben. Net als mensen vroeger die zeiden “ik heb de deur op slot”. Dat dat niet voldoende is wordt steeds weer aangetoond met onder andere encrypting ransomware. Een klein stukje software die vaak via de mail bij mensen op de computer komt. Het programma begint te draaien en gaat alle bestanden op de computer encrypten oftwel onbruikbaar maken. Vaak komt zo’n programma door de virusscanner heen met als resultaat dat alle bestanden op de computer en zelfs alle bestanden op andere computers in hetzelfde netwerk encrypt worden. Hierdoor kun je je bestanden niet meer openen tenzij je een fors bedrag betaald.

Goede online beveiliging

Om je computer te beveiligen en zeker te zijn van goede online beveiliging moeten we het plaatje breder bekijken. Denk aan je netwerk, je gegevens in de cloud, je mobiel en je vaste werkstation zoals laptop of desktop. Goede beveiliging die houdt frauduleuze bestanden al tegen nog voor ze uitgevoerd kunnen worden. In de cloud is een van de veelvoorkomende plaaggeesten een beveiligingslek. Hackers weten binnen te komen in bijvoorbeeld de website door een foutje in een plugin of thema die gebruikt wordt. Hoe goed houdt jouw developer dit in de gaten?

App beveiliging

Ook op je telefoon is beveiliging een belangrijke factor. Veel werknemers zitten met hun privé telefoon op het netwerk van de zaak. Maar heb jij als eigenaar of manager in de gaten wat zij op hun mobiel doen? Nee! Kortom, je hebt geen idee of ze een goede beveiliging op mobiel hebben of op iedere mailtje klikken met het risico dat alsnog je bedrijfsnetwerk gevaar loopt.

Conclusie

Tegenwoordig is online beveiliging net zo belangrijk, dan wel niet belangrijker dan het beveiligen van je bedrijfspand. Waarom niet hier een keer goed naar kijken met een specialist? Net als dat je voor de beveiliging van je stenen pand een bedrijf hebt, zo zou je ook met de digitale versie van je bedrijf om moeten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *