Welke alternatieve geneeswijzen werken heilzaam voor lichaam en geest? 

Welke alternatieve geneeswijzen werken heilzaam voor lichaam en geest? 

homeopathie

Tegenwoordig zijn er veel manieren om klachten en pijn te bestrijden. Niet alleen de huisarts blijkt een autoriteit. De alternatieve geneeswijzen zijn steeds meer in opkomst, omdat dit goed is voor lichaam én geest. Hieronder staan een aantal op een rijtje. 

#1 Homeopathie

Homeopathie gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het menselijk lichaam. Door de kern van de problemen te onderzoeken kan er een juiste behandeling en een op maat gemaakt medicijn worden gevonden. Van burn-out tot allergieën: homeopathie is geschikt voor uiteenlopende klachten. 

#2 Bioresonantie

Bioresonantie therapie stelt dat elke cel in het lichaam een specifieke en oorspronkelijke trillingsfrequentie heeft. Door ziekte en ongezond leven kunnen die trillingen verstoord zijn. Als patiënt wordt je op een apparaat aangesloten (vaak door buisjes in de handen te geven) die helpt om de oorspronkelijke trilling weer te herstellen. Hierdoor wordt de oorsprong van de klachten ook weer omgekeerd, zodat het herstelproces in werking kan treden. 

#3 Orthomoleculaire therapie

Deze alternatieve geneeswijze kijkt naar het niveau van vitamines en mineralen in het lichaam. Hoe beter dit op peil is, hoe beter je functioneert in het dagelijks leven. Sommige orthomoleculaire therapeuten nemen bloedtesten af voor concrete bewijzen. Hier wordt de suppletie dan ook op aangepast. Dit natuurlijk in combinatie met de juiste voeding. 

#4 Colon Hydro therapie

Dit is een beetje een vies verhaal, maar je knapt er wel erg van op als het goed is. Colon Hydro therapie is het schoonspoelen van de darmen. De oude shit wordt letterlijk uit je lichaam gespoeld. Je darmen zijn je tweede brein. Als je daar verstopt zit kun je je ook op andere plekken in het lichaam verstopt voelen. Een sessie colon hydro therapie bevrijdt je niet alleen van lichamelijke maar ook van emotionele klachten. 

#5 Reiki behandelingen 

Een reiki therapeut gaat ervan uit dat alles energie is. Die energie cirkelt vooral rondom de zeven chakra’s in het menselijk lichaam. Doordat één of meerdere chakra’s uit balans zijn kunnen er rondom dat punt specifieke klachten optreden. De reiki therapeut voelt door handoplegging rondom welk chakra de verstoringen zitten en helpt de energie weer naar de oorsprong te begeleiden. 

#6 Plant medicijn ceremonies

Plant medicijn ceremonies zijn vaak vrij heftig maar ook zeer effectief. Je kan kiezen voor magic truffels, ayahuasca, de San Pedro cactus of Bufo. Je maakt een reis door je onderbewustzijn en daardoor krijg je inzichten in jezelf. Als je hiermee aan de slag gaat wordt je uiteindelijk een beter mens. 

#7 Hypnose Behandelingen  

Hypnose werkt goed voor het afleren van ingesleten en ongezonde gedragingen. Veel mensen die bij een hypnose specialist komen, willen graag stoppen met roken, afvallen of teveel werken. Het laatste heeft ook te maken met dat mensen geen nee kunnen zeggen. Hypnotherapie geeft weer kracht en zelfvertrouwen om deze uitdagingen aan te gaan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *